Yunak'ta da yapılan tatbikat, okullarda saat 11:30’da sirenlerin çalmasıyla başladı.

Siren sesini duyan her öğrenci 1 dakika boyunca sıraların yanında “çök, kapan, tutun” pozisyonuna geçti. Sarsıntının bittiğini haber veren ikinci sirenin çalmasıyla öğrenciler sınıftan tahliye edilip önceden belirlenen toplanma alanlarına geçti.

Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki tatbikatta yer alan Yunak Kaymakamı Murat Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da deprem anını öğrencilerle birlikte yaşadılar. Kaymakam Karahan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: İçişleri Bakanlığımız, 2022 yılını AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda Afet Tatbikat Yılı ilan etti. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu amaçlar doğrultusunda ilçemizde yıl boyu pek çok tatbikat yapılacak. Bugün İlçemizde gerçekleştirilen tatbikata katıla öğretmen ve öğrencimize teşekkür ediyor Allah’tan gençlerimizi, milletimizi depremden korumasını diliyorum.”

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da, öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi amacıyla yapılan bu tür tatbikatların sadece bir hafta değil zaman zaman yıl boyunca devam edeceğini belitti.