Yunak Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen programda Yunak Kaymakamlığı, Yunak Belediyesi, Yunak Meslek Yüksek Okulu ve hayırseverler arasında imzalanan protokole göre; Yunak MYO’ya devam eden ve yeni eğitim yılında kayıt yaptıracak öğrencilerin yemekleri, Yunak MYO Yaşatma Derneği aracılığıyla ücretsiz olarak karşılanacak.

Öğrencilere huzur içinde bir öğrenim hayatı yaşatmak, çağdaş ve kaliteli hizmet sunmak için yenilikçi bir yönetim anlayışı ile hayata geçirilen “Anadolu İrfanı Yunak’ta Yaşatılıyor” projesi kapsamında, Türkiye genelindeki öğrencilerin Yunak MYO’nu tercih etmelerinin sağlanması hedefleniyor. Çalışma kapsamında; öğrencilerin yurt, konaklama, ulaşım ve diğer ihtiyaçlarının büyük bir bölümü de yine Yunak Belediyesi tarafından karşılanarak destek sağlanacak.

Öğrencilerin sadece derslerine odaklanması gerektiğini aktaran Yunak Belediye Başkanı Ali Konak; “Öğrencilerimizin normal koşullarda yemek ihtiyaçlarını yüzde 60 oranında belediye ve hayırseverler olarak biz karşılıyorduk. Ancak bugün imzalanan protokol ile artık tüm öğrencilerimiz yemeklerini ücretsiz yiyebilecek. Yardım ve destekte bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun” dedi.

Ücretsiz yemek hizmetinden dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Bankacılık ve Sigortacılık birinci sınıf öğrencisi Ümran Akar, memnuniyetini; “Öğrenciler için çok iyi bir uygulama. Yemekler gayet güzel. Dışarda yemek şu günlerde çok pahalıya geliyor, birçoğumuz için güzel bir seçenek. Bu hizmet olmasa okumak da çok zor hale gelir. Yemeklerin sınırsız olması, personelin güler yüzlü olması da çok iyi. Üniversite okumayı düşünen herkese okulumuzu kesinlikle öneriyorum” ifadeleriyle dile getirdi.

Ücretsiz yemek hizmetinden dolayı çok memnun olduklarını belirten bir diğer öğrenci, Alper Demirbilek de; “Okulumuzun böyle bir zamanda bu imkanı sunmasından memnuniyet duyuyoruz.  Yunak Belediye Başkanımızın, her zaman öğrencilerin yanında olduğunu biliyoruz, teşekkür ediyoruz. Bu hafta final sınavlarımız başlıyor ve yoğun şekilde ders çalışıyoruz. Bu süreçte, üstelik yemek ücretleri de bu kadar artmışken bu hizmetten dolayı çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Programa; Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Belediye Başkanı Ali Konak, Başkan Yardımcısı Hacı Erşan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bekir Coşkun, Yunak MYO Müdürü Kadir Öztaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Yunak MYO Yaşatma Derneği Başkanı Fatih Yıldırımer, Yunak SYDV Müdürü Özkan Kılınç, İlçe Müftüsü Sadık Aydoğan ve hayırsever iş insanları ile davetliler katıldı.