Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanlığınca hazırlanan YKS İnteraktif Soru Çözümleri Platformu’na ilişkin açıklama, Bakanlığın resmi internet sitesinde paylaşıldı. Açıklamaya göre; dijital platformda canlı olarak çözülecek sorular, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladıkları ile EBA Akademik Destek ve TYT-AYT’de çıkmış sorulardan oluşuyor.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün YouTube kanalından ve https://youtu.be/up0lsHOzsXA yayın linki üzerinden canlı olarak yayın yapacak olan dijital platform, YKS’ye hazırlanan tüm öğrencilere ve sınav maratonundaki tüm adaylara açık olacak.

Öğrencilerin canlı yayında interaktif katılım sağlayabilmeleri için yayın esnasında link paylaşılacak ve cevaplar bu link üzerinden gönderilebilecek. Öğrenciler, soruların çözümleriyle ilgili merak ettikleri ayrıntıları yorumlar sekmesinden sorabilecek, platform uzmanları da o sorulara gerektiğinde anlık olarak gerektiğinde ise ders sonrasında düzenli periyotlarda cevap verecekler.