Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ulaştırılan, Örgün Ortaöğretime Yerleşemeyen Öğrenciler konulu resmi yazıda; değişik sebeplerle bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için kayıt işlemine 30 Eylül 2021 tarihine kadar devam edileceği belirtildi. Yazıda, yerleştirilemeyen öğrenci listesinde yer alan öğrencilerin velilerine ulaşılarak konuya ilişkin bilgilendirmelerin yapılması istendi. 

Tercih hakkını kullanmayan veya yerleşemeyen öğrencilerden örgün ortaöğretime devam etmek isteyenlerin başvuruları 9-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınmış, İl ve İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu ekranında görünen boş kontenjanı bulunan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilme işlemleri de 20 Ağustos 2021 tarihinde yapılmıştı.

Buna rağmen, değişik sebeplere bağlı olarak bugüne kadar bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler bulunduğu hatırlatılan yazıda; Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu ekranında görülen boş kalan kontenjanlara başvuruda bulunanların, 30 Eylül 2021 Perşembe gününe kadar İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca e-Okula kayıt işlemlerinin yapılacağı bilgisine yer verildi.

Yerleştirme işlemi; kayıt alanı, komşu kayıt alanı, diğer kayıt alanı şeklinde belirtilen öncelik sırasına göre yapılırken, kontenjandan fazla başvuru olması durumunda; ortaokul başarı puanı (OBP), eşitliğin devam etmesi halinde ise sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıf yılsonu başarı puanı yüksek olan öğrenciye öncelik verilecek.