Maliyeti toplam 40 milyon TL’ye ulaşan çalışmalar için yapılan ihalelerden 4’ü kesinleşmezken, bu yıl YKS Sınavına Akşehir’de katılan öğrenci sayısının 5 bin olması ve sınav salonu sayısının artması nedeniyle bazı ihalelerde gecikme yaşandı. İhalelerin iş teslimleri; okulların bir bölümünde Mayıs ayı, bir bölümünde Haziran ayı sonunda ve bir kısmında da YKS Sınavı sonrasında gerçekleşti.

Güçlendirme çalışması yapılan okullardan önemli bir bölümünde çalışmaların yeni eğitim öğretim yılı başlamadan tamamlanması bekleniyor.

Güçlendirme, bakım onarım ve doğalgaz dönüşümü yapılacak olan okullarımız şöyle:

24 Ağustos Ortaokulu, 75. Yıl Öğretmen Emel Türkoğlu Ortaokulu, Şehit Muhammet Fatih Safitürk AİHL ve yurt binası, Şehir Selçuk Özer Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Bahçelievler Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Haydar Tuna İlkokulu, Nihat Dayanık İlkokulu, Selçuklu Anadolu Lisesi A-B-C Blokları ve spor salonu, Nasreddin Hoca MTAL, Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi, Şehit İsmail Cem Yakınlar MTAL, Şehit Özden Çınar MTAL, Tarık Buğra İlkokulu, Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi, Tornacı Erol Cumbul TOKİ MTAL ve yurt binası, Yıldırım İlkokulu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerde işlerin takibi, Müdürlük ve Akşehir Belediyesi teknik personelince gerçekleştirilecek.