Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar’ın katılımıyla yapılan ödül töreninde; yarışmaya başvuran 99 proje arasından seçilen 14 projenin sahibi olan öğrenciler, ödüllerini; Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Yuko Tanaka ve Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan’ın elinden aldılar.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre; öğretmenlere yönelik Afet Eğitimi Materyal Geliştirme Yarışması için başvurular, 17 Ağustos 2022 tarihine kadar kabul edilecek. Öğretmenlerin bireysel ya da ekip olarak katılabilecekleri yarışma çerçevesinde geliştirilmesi istenen materyallerin; afet farkındalığını artırmaya yönelik, özgün ve öğretim programı ile uyumlu olmaları beklenecek. Finale seçilen materyallerin sunumu ve ödül töreni 12 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

Birinciye 12 bin TL, ikinciye 9 bin TL, üçüncüye 6 bin TL ve teşvik ödülü olarak da 3 bin TL ödül verilecek olan yarışmada dereceye giren öğretmenlerin görev yaptıkları okullara da ayni olarak ödül verilmesi planlanıyor.