Okul servis araçları şoförlerine yönelik “Covid-19 ve Emniyet Tedbirleri” konulu bilgilendirme toplantısı; Akşehir İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Sait Yalçın, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli Polis Memuru Ahmet Gülcan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emrullah Öztürk, İş Güvenliği Uzmanı Halil İbrahim Şahin ve Şoförler Odası Başkanı Fikri Kurt’un katılımıyla yapıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen toplantıda; öğrenci taşıma ile ilgili uyulması gereken kurallar, araçların durumları, taşıma kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar, uyulması gereken hijyen koşulları gibi konular değerlendirildi. Her bir konuda ilgili katılımcılar tarafından servis şoförleri bir kez daha bilgilendirildi.

Öğrenci servis ücretlerinin zamlanmasına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Şoförler Odası Başkanı Fikri Kurt; pandemide zor durumda kalan öğrenci servisi esnafı için, girdi maliyetlerinin çok ciddi oranda artmasına karşın en uygun fiyatları belirlemeye gayret gösterdiklerini söyledi. UKOME tarafından belirlenen ve Fikri Kurt tarafından açıklanan tarifeye göre, Akşehir’de okul servis ücretleri; yarım gün eğitim yapan (sabahçı-öğlenci) okullar için 250 TL, tam gün eğitim yapan (öğle yemeğine gidiş dönüşlü) okullar için ise 300 TL oldu.