2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yüz yüze eğitimi tüm ülke genelinde olduğu gibi Yunak'ta da 21 Eylül Pazartesi günü (bugün) ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi öğrencilerinin okullara gelmesiyle başlıyor.

Velilerin tereddütlerini gidermek, pandemi sürecinde öğrenci, veli ve okul işbirliğini canlı tutmak ve uygulamada karşılaşılacak durumları değerlendirmek amacıyla gruplar halinde düzenlenen toplantılarda, veliler; okul idarelerinden ve öğretmenlerden, hem salgın süreci boyunca nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgi aldılar, hem de kafalarında oluşan sorulara cevap buldular.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da şube müdürleriyle birlikte açık sınıf veli toplantılarından bir kısmını ziyaret ederek velilerle bir araya geldi. “Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Velilerimiz bize güvensinler, içleri rahat olsun” diyerek yeni eğitim öğretim yılının sağlık ve başarı getirmesi temennisinde bulunan İşcan, toplantılara katılan velilere teşekkür etti.

DYK Kurslarına ziyaret

Diğer taraftan, Yunak ilçe merkezindeki okullarda devam eden DYK kurslarına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ziyaret gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ve Şube Müdürü Abdullah Tunçez, Yunak Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu ve İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda idareci, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiler.

Salgın döneminde pandemi önlemlerine riayet ederek açılan kursların başarılı bir şekilde devam ettiğini ve ziyaretlerin süreceğini belirten Mahmut İşcan, gayretlerinden dolayı okul yöneticilerine ve kurs öğretmenlerine teşekkür etti.