Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz ile fakülte ve yüksekokul yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Rektör Aksoy’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Akkaya; “Akşehir’imizde Selçuk Üniversitesi ile iç içeyiz ve çok memnunuz. Şehrimizle ve eğitimle ilgili konularda, değerli hocalarımızla bir araya gelmekteyiz. Belediye olarak da gücümüz yettiğince destek vermeye çalışıyoruz. Çünkü eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkındayız” şeklinde konuştu.

Rektörü Metin Aksoy da yaptığı konuşmada; “Selçuk Üniversitesi; belki de Konyaspor’dan sonra, Konyalıların her daim baktığı ve takip ettiği bir bilim yuvasıdır. Anadolu mayasının Anadolu’nun merkezinde çalınacağını inanıyoruz. Mayanın merkezi Akşehir de bizim için ayrı bir ehemmiyet arz etmektedir ve şu an itibariyle üniversitemizin en önemli birimlerinin olduğu ilçeler arasındadır. Akşehir zaten kültürel ve tarihsel anlamda, Konya’nın ve Türkiye’nin gözbebeği ilçelerden bir tanesidir. Yönetim olarak görevi devir almamızdan bu yana yaklaşık üç aylık bir zaman geçti. Buradaki güzide arkadaşlarımızın hepsi, alanlarında uzman kişilerdir. Bu vesileyle de kendilerinin size emanet olduğunu bilmenizi isteriz. Ümit ediyoruz ki Akşehir’de hep birlikte güzel hizmetlere vesile olacak çalışmalar yaparız” dedi.

Akşehir tarihi ve kültürü hakkında Rektör Aksoy’a bilgi veren Başkan Akkaya, ziyaretin sonunda kendisine Nasreddin Hoca’nın ters çalışan saatini armağan etti.