Beden Eğitimi, Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen Bilimleri, Teknoloji Tasarım, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden oluşan gönüllü eğitimciler, okul yöneticileri ile birlikte okullarını boyadılar. Öğretmenler ayrıca okullarını köy çocukları için eğlenceli hale getirmek amacıyla da duvarlara öğretici resimler çizdiler.

Boyayı sponsor bir firmadan temin ederek tulum giyip fırçaları ellerine alan ve 9 derslik ile 2 laboratuvarı sadece 2 gün içerisinde boyayan öğretmenler, diğer derslikler ve müştemilatı da birkaç gün içerisinde boyayacaklarını belirttiler.

Öğretmenler; “İlçe merkezinden uzak ve imkanları kısıtlı olan okulumuza destek olmak için bir araya geldik. Amacımız, geleceğin emanetçileri olan çocuklara daha temiz, ferah ve eğitime uygun bir ortam sağlamaya çalışmaktı. Biz öğretmenler olarak okulu evimiz gibi gördüğümüz için bugün 9 derslik, 2 laboratuvar ve öğretmenler odasını boyayarak daha ferah ve temiz hale getirdik. Sınıfları ve koridorları boyarken duvarlara eğlenceli ve öğretici resimler çizdik. Sınıfları güzelleştirmeyi, eğitim kalitesini artırmayı, birlik beraberliği güçlendirmeyi, dayanışma ve güler yüzlülüğü hedefledik. Çocuklarımızın bu durumdan duyduğu memnuniyet, bizleri de mutlu ediyor. Boya için bize sponsor olan firmaya, Milli Eğitim Müdürümüze ve okulumuzun boyanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz” değerlendirmesinde bulundular.

Okulu ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da emek veren öğretmenlere teşekkür ederek örnek davranışlarından dolayı kendilerini kutladı.