“Sağlık Çalışanları Haricinde Kalan Temaslı Takibi” başlığı altında verilen bilgiye göre; aşısız olan yahut aşı dozları tamamlanmamış kişilerin Covid-19 yakın temaslısı olmaları halinde, karantina süresi 14 gün olarak önerilmekle birlikte semptom takibi yapılarak herhangi bir semptom gelişmediğinde 10. günde de PCR yapılmaksızın karantina sonlandırılabilecek. Karantinaya alınan kişiler; meşke ve mesafe kurallarına uymaya devam ederken, Covid-19 semptomları açısından telefon ile sorgulanarak izlenecek ve gerekirse ev ziyareti yapılacak.

“İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerinde Yakın Temaslı Uygulaması” adı altında yapılan güncellemeye göre de yakın temaslı kabul edilen ilk ve ortaöğretim öğrencilerinde semptom takibi yapılarak, semptom gelişmemiş olanlara 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda, maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle karantinaları sonlandırılarak okula devamları sağlanacak.

Bu durumdaki öğrencilerden PCR yapılmayanların karantinaları ise 10. günde, maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle sonlandırılacak.