Tanıtım ve destek ziyaretleri kapsamında ilk gün Yunak Anadolu Lisesi, Yunak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Ortaokulu, Fatih İlkokulu, İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu ve İlkokulu, Şehit Şevki Akgün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hacı Tekin İlkokulu yönetici ve öğretmenleriyle bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube Müdürü Abdullah Tunçez ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Akkaya; programı tüm yönleriyle anlatarak, açılabilecek 34 kurs ile yapılabilecek diğer eğitim ve faaliyetleri tanıttılar.

Ziyaretlerin ikinci gününde ilçe merkezindeki tüm okullara, takip eden 3 gün içerisinde de mahallelerde bulunan ilk, orta ve lise seviyesindeki okullara gerçekleştirilecek ziyaretlerle tamamlanacak olan tanıtım faaliyetleriyle yaz döneminin etkin ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi hedefleniyor.

Okullar, 5 Temmuz’dan başlayarak yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar, fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler için açık tutulacak. İsteyen öğrencilere fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilere akademik programlar sunulacak. Öğretmenler de bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabilecekler.