Avrupa düzeyinde e-Twinning için rol modeller olarak tanınan ve eylemin gelecekteki gelişimi için ilham verecek öncü okullardan oluşan bir ağ içerisinde yer alan e-Twinning Okulları; Avrupa düzeyinde yüksek seviyede görünürlük elde ederken, e-Twinning Okulu Etiketlerini de tanıtıcı ve bilgilendirici materyallerinde gösterebiliyorlar.

Bu kategoride yer alan okullar aynı zamanda; Dijital Uygulamalar, e-Güvenlik Uygulamaları, Pedagojiye Yenilikçi ve Yaratıcı Yaklaşımlar, Personelin Sürekli Mesleki Gelişimi ile Personel ve Öğrencilerle Gerçekleştirilen İşbirlikçi Öğrenme Uygulamalarının Teşvik Edilmesi alanlarında lider olarak tanınıyorlar.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ve Personeli, e-Twinning İlçe Temsilcileri, Okul Müdürleri, e-Twinning Okul Temsilcileri ve e-Twinninge gönül vermiş bütün Öğretmenlerin ortak başarısı olarak ortaya çıkan bu sonuca ilişkin okul yönetimleri de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla projelere emek veren öğretmenlerini kutladılar.

Akşehir’de e-Twinning Okulu unvanı alan eğitim öğretim kurumları şöyle sıralanıyor:

2020 e-Twinning Scholl Okullarımız

Engili Hasan Doğan İlkokulu, Reis Şehit Bekir Özer İlkokulu, Reis Şehit Mesut Şeker Ortaokulu, Çakıllar İlkokulu, Çakıllar Hürriyet İlkokulu, Karahüyük Ali Akkanat İlkokulu, Şehit Astsubay Halis Kırımlı İlkokulu, Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokulu.

2021 e-Twinning Scholl Okullarımız

Nene Hatun Anaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Yıldırım İlkokulu, Nasreddin Hoca İlkokulu, Haydar Tuna İlkokulu, Mehmet Türkmen İlkokulu, Süleyman Şah İlkokulu, Nasrettin Hoca Özel Eğitim Uygulama Okulu, Bahçelievler Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu, 24 Ağustos Ortaokulu, Yazla Şehit Astsubay İbrahim Geçer Ortaokulu.