Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Oda Başkanları, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Topaloğlu yaptığı konuşmada, tablet temini ve dağıtımında yaşanan süreci şöyle aktardı:

“Bildiğiniz gibi dünyada ve ülkemizde yaşanan salgında eğitim kurumlarındaki öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın etkilenmemesi amacıyla uzaktan eğitime geçildi. Uzaktan eğitim sürecinde TRT EBA kanalları, canlı sınıf uygulamaları, EBA internet platformu, EBA destek noktalarıyla öğrencilerimizin yanında olduk. Bu süreçte, öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin tablet bilgisayar ihtiyacını karşılamak üzere konuyu Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza aktardım.

Kaymakamımızın, ihtiyaç sahibi öğrencilerin sağlıklı bir şekilde tespit edilmesi talimatı doğrultusunda Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan eğitim yardımı alan 540 ailemizin olduğunu belirledik. İlçemizin sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik ve Kaymakamımız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla en son 540 tabletin temin edilmesi kararı alınmış oldu.

İlk etapta alınan 300 tabletin 100’ünü Akşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, 100’ünü Akşehir Belediyesi, 50’sini AKSEV, 20’sini Nasreddin Hoca Vakfı, 15’ini Akşehir Ziraat Odası, 10’unu Esnaf Kefalet Kooperatifi ve 5’ini Eczacılar Odası olmak üzere 15 Ekim itibariyle öğrencilerimize ulaştırdık. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Akşehir Ticaret Borsası’nın da bugün teslim ettikleri 120’şer tablet ile 540 ailemizin tablet ihtiyacı karşılanmış oldu.

Buna ilaveten Bakanlığımızdan ilçemize 723 tablet gönderilecek olup 240’ı ulaştırılmış durumdadır ve bu ay sonuna kadar tamamlanarak, bakanlık tarafından belirlenen öğrencilere dağıtımı yapılacaktır. En kısa sürede çok özlediğimiz öğrencilerimize yüz yüze kavuşmamız temennisiyle hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Pandemi süresince çocukların yüz yüze eğitimde ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, konuşmasında; “Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bu süreçleri anlattı. Kaymakamlığımız ve Belediyemiz öncülüğünde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Şehrimizdeki oda kuruluşları eğitime olan hassasiyetlerini göstererek ciddi bir katkı sağladılar. Ben de tüm paydaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Nasreddin Hoca torunlarının üzerine düşen görevlerini en güzel şekilde birlik ve beraberlik içerisinde yaptıklarını söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise; “Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Burada altının çizilmesi gereken bir nokta var; Milli Eğitim Müdürümüzün de ifade ettiği gibi yüz yüze eğitime bir şekilde dönülecek. Çocuklarımız her ne kadar EBA dersi görseler de yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Akşehir’in yüksek olan eğitimdeki başarısı bundan sonra da devam edecektir” şeklinde konuştu.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin Makascı, konuşmasında; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği her sene ülkemizde 365 oda ve borsalar aracılığı ile eğitim yardımı yapmaktadır. Bu sene pandemiden dolayı bu eğitim yardımının tablet olarak yapılması kararlaştırıldı. Biz de bu kampanyaya destek olarak, öğrencilerimizin uzaktan eğitimle derslerinde geri kalmamalarını sağlamayı amaçladık” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından, Kaymakam Kurnaz ve Başkan Akkaya, projede emeği geçenlere teşekkür ederken, destek veren kurum yetkililerine Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi. Tören daha sonra; protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanlarının, öğrenciler adına okul müdürlerine temsili tablet teslimiyle sona erdi.