Yunak’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 15 okul “Sıfır Atık Belgesi” alırken, kalan diğer okulların da başvuruda bulunduğu ve değerlendirmelerin devam ettiği öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlatmış olduğu proje ile atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” kuruldu. Sisteme ilişkin yazılı ve görsel tüm belge ve dokümanlar Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce değerlendirilerek, herhangi bir eksikliğin bulunmadığı tespit edildi ve Yunak’taki 15 okul, temel seviyede “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan; belge almaya hak kazanan tüm okul yöneticilerini kutlayarak, emeği geçen tüm okul çalışanlarına teşekkür etti. İşcan, hedeflerinin ilçede bulunan tüm okulların “Sıfır Atık Belgesi” alması olduğunu ve diğer okulların da bunu başaracaklarına inandığını kaydetti.