Eğitim kapsamında; Akşehir’de eğitim öğretim veren ilkokulların 4. sınıf öğrencilerine deneyler, şarkılar, yarışmalar ve videolar eşliğinde farkındalık yaratacak bir eğitim programı planlandı. Programın açılışına; Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme İl Müdür Yardımcısı Özgür Somuncu, Şube Müdürü Ülkü Aydın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Ali Kemik, İş Sağlığı ve Güvenliği İlçe Koordinatörü Halil İbrahim Şahin, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Özgür Somuncu’nun konuşmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkezi Bölge Müdürlüğü Çevre Mühendisleri tarafından Sıfır Atık Kamu Spotu videosu izletildi.

Su kirliliği, toprak kirliliği ve ambalajların geri dönüşümünün ekonomiye katkısı, ikili toplama sistemi ve atık kumbara renkleri, geri dönüşüm döngüsünün önemi ve hava kirliliği ile iklim değişikliğinin önemine ilişkin interaktif sunumların yapıldığı eğitim boyunca öğrencilerle soru cevap etkinlikleri gerçekleştirildi.

Eğitim programı ile öğrencilerin; müzik, video, kamu spotu eşliğinde verilen bilgileri edinmeleri, su ve toprak kirliliğin nasıl önleneceğini, kompost kullanımını, geri dönüşüm döngüsünün ekonomiye olan katkısını, hava kirliliğinin ve iklim değişikliğinin önemini öğrenmeleri ve atıkları kumbara rengine göre ayrı ayrı biriktirme alışkanlığı edinmeleri hedefleniyor.

Öğrencilere çeşitli hediyelerin de verildiği eğitimlere, 11 Mayıs 2022 Çarşamba (bugün) ve 13 Mayıs 2022 Cuma günleri devam edilecek.