Düzenlenen bu protokol kapsamında, Akşehir Nasrettin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni teknolojilere dayalı olarak, donatılması, desteklenmesi, temrinlik malzeme desteği sağlanacak.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Kalkan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ortaklaşa imzaladıkları proje kapsamında Türkiye genelinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında proje okuldan birisinin de Nasrettin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olması sağlanmıştır. 81 ilde planlanan işbirliği protokolüne yoğun çabalar sonucu Akşehir‘den Nasrettin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini dahil etmenin sevicini yaşıyoruz.

Mesleki eğitim, kalkınmanın en önemli unsurlardan biri olan yerli ve milli üretimin esasıdır. Çünkü yerli ve milli üretimi sağlayacak olan nitelikli işgücü, ancak ve ancak nitelikli eğitim sistemi ve kaliteli mesleki eğitim ile gerçekleştirilebilir. TOBB ve Oda-Borsa bu vizyonla üyelerinin nitelikli insan kaynağına ulaşması için mesleki eğitimi desteklemektedir. Yine bu anlayıştan hareketle Milli Eğitim Bakanlığı, kaliteli ve ihtiyaca yönelik eğitim sistemini oluşturmaya ve böylelikle ülkemizin üretim gücüne güç katacak nitelikli işgücü teminini sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda özellikle mesleki eğitimin içerisinde, meslek liselerine ayrı bir önem verilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında 2019 yılında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü sayesinde; mesleki eğitim ile reel sektörün birbirine uyumu açısından önemli bir adım atıldı. Protokol ile ‘Sektörde meydana gelen gelişmeler ile eğitim sisteminin eş güdümünü sağlamak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve istihdama katkı sağlamak amacıyla ülke genelinde TOBB’a bağlı Oda/Borsalar ile mesleki eğitim merkezlerinin ortak çalışması sağlanacaktır.’ dedi.

Başkan Kalkan sözlerine şöyle devam etti; Nasrettin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin protokol kapsamına alınmasına katkılarını esirgemeyen Bölge Milletvekilimiz Orhan Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu’na teşekkür” dedi.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu; “Akşehir Nasrettin Hoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni teknolojilere dayalı olarak, donatılması, desteklenmesi, temrinlik malzeme desteği yapılan bu önemli protokolle sağlanacaktır. Öğretim programları ve eğitim materyalleri güncellenecek, görevli yönetici ve öğretmenlere yönelik düzenlenecek hizmet içi eğitim, işbaşında eğitim, uzaktan eğitim faaliyetleri planlanacaktır. Okulda eğitim verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi mesleki bilgi ve beceri yeterliliklerinin artırılması sağlanacaktır. Her zaman olduğu gibi desteklerini esirgemeden eğitim ve öğretime sağladıkları katkılardan dolayı Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na ve Yönetim Kurulu Başkanı Ender Kalkan’a teşekkürlerimi sunarım.” dedi.