Katıldıkları törende projeye ilişkin açıklamalarda bulunan her iki Bakanın aktardığı bilgiye göre; okullarda güneş enerjisi panelleri ve yağmur suyu depolama üniteleri kurulacak, kütüphaneler sıfır atık kütüphanelerine dönüştürülecek. Yağmur suları okulların bahçelerinde ve farklı yerlerinde kullanılırken, yemekhaneler ve kantinlerdeki organik atıklar kompost makineyle gübreye dönüştürülerek okul bahçelerinde bitki yetiştirilmesi sağlanacak. Proje doğrultusunda okullar; çevre dostu, iklim dostu ve sıfır atık uyumlu olacak.

Akşehir’deki okullar da hobi bahçeleri olan çevre dostu okullar olacak

Projenin, 57 bin 108 okulun tamamında uygulanmasının hedeflendiği belirtilirken, konuya ilişkin görüşünü aldığımız Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu da ilçede eğitim öğretim veren okullarda yaptıkları çalışmaları, şu ifadelerle aktardı:

“Başlangıç aşamasında ilçemizden Bahçelievler Ortaokulu bu projeye dahil edildi. Ülke genelinde hedeflendiği gibi biz de Akşehir’deki okullarımızın tamamında projeyi yaygınlaştıracağız. Yine yaptığımız planlamalar çerçevesinde, özellikle dış mahallelerdeki okullarımızda hobi bahçeleri oluşturarak öğrencilerimizin tarımsal faaliyetlere yatkın, atık konusunda duyarlı ve çevreci bir bakış açısına sahip olmaları yönündeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”