Konuyla ilgili olarak illere gönderilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılında, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler kademeli olarak yüz yüze eğitime başlatılmıştır.

Kademeli olarak yüz yüze eğitimin genişletilmesi kapsamında 26 Ekim 2020 tarihi itibarı ile tüm kademe ve sınıf seviyelerinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarında 5 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.”

Yazıya göre; öğrencilerin okula devamının sağlanmasında velilerin tercihi esas alınırken, her ders saati 30 dakika teneffüsler ise 10 dakika olarak uygulanacak. Öğretmenler yüz yüze eğitim vereceklerinden, okula devam etmeyen öğrenciler için ayrıca canlı ders uygulaması yapılamayacak, bu durumdaki öğrencilerin; www.orgm.meb.gov.tr, EBA, tid.meb.gov.tr, #OzelimEgitimdeyim, #EKPSS MEBOZEL mobil uygulamaları ve dijital platformlardan yararlanmaları istenecek.

Veli dilekçelerine istinaden bir sınıfa kayıtlı tüm öğrencilerin uzaktan eğitime devam etmesi halinde, okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama kapsamında, haftalık ders çizelgelerinde yer alan ders saati kadar uzaktan canlı ders yapılacak.