Geçtiğimiz hafta, 1-3 Eylül tarihleri arasında tamamlanan Uyum Haftası’nın ardından bugün başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılında, tüm okullarda Covid-19 tedbirleri eksiksiz bir şekilde uygulanacak.

Akşehir’de deprem riski nedeniyle yıkım kararı alınan okulların öğrencileri, ek binası olan 3 okul dışında, belirlenen okullarda eğitim öğretim görecekler. Öğrenci sayısı nedeniyle dersliklerin yetersiz kaldığı okullarda, sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitim yapılacak. Yine deprem riski nedeniyle güçlendirme kararı alınan ve pandemi döneminde güçlendirme işlemleri tamamlanan okullar ise gördükleri tadilat sonrasında bugün sınıflarını öğrencilerine açacak.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması sürecinde, ilgili Bakanlıklar tarafından yayımlanan Genelgelerle; okullarda idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve diğer personelin Covid-19 tedbirlerine eksiksiz uymaları konusu gündeme getirilerek tüm tedbirler detaylı bir şekilde paylaşılmıştı. Alınan kararlara göre; öğrencilerin, servisle evlerinden alınıp okul ortamına getirilmesini içeren süre, okulda kantin ve yemekhanedeki süreler dahil tüm sürelerde temas ettikleri öğretmenler ve elemanların hepsinin, gönüllük esasına dayalı olarak aşı olmaları veya haftada iki defa PCR testi yaptırmaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin açıklamasında öğretmenlerin aşılanması hususunu gündeme getirmiş; “Ben, öğretmenlerimizin hem aşı olmayıp hem PCR konusunda direneceklerine inanmıyorum. Çünkü öğretmenlerimiz 1,5 yıldır öğrencilerini bekliyorlar. Bu süre içerisinde ciddi fedakarlık gösterdiler. Böyle fedakar bir öğretmen kitlesinin ve diğer personelin, aşı olmadığı halde PCR olmadan okul ortamına gelebileceğini ben düşünmüyorum” şeklinde konuşmuştu.

Okul servislerinin standartları ile trafik kurallarına uyum ve koronavirüs tedbirlerine ilişkin detaylar da geçtiğimiz Cuma günü yapılan geniş katılımlı toplantı ile servis şoförlerine bir kez daha aktarılmıştı.