öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen ve koronavirüs tedbirleri kapsamında adayların katılmadığı törende konuşan Bakan Ziya Selçuk; “Öğretmenlik, akademik bilgi kadar aynı zamanda bir vicdan işi. Ziya Öğretmen olarak her zaman sizin yanınızdayım, sizin itibarınız benim itibarımdır, bizim itibarımızdır” dedi.

Bakan Selçuk’un konuşması özetle şöyle:

“Öğretmenlerimizin çocuklarıyla buluşması için yeni bir dönemi başlatmış oluyoruz. Salgın döneminde gördük ki kendisine imkan, fırsat, değer verilen tüm arkadaşlarımız ellerinden gelenin çok çok fazlasını büyük bir gayret ve sorumlulukla yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.

Öğretmenlik, akademik bilgi kadar aynı zamanda bir vicdan işi. Bizler aldığımız sorumlulukla kendi gelişimimizle beraber çocuklarımızın, öğrencilerimizin gelişimini de büyük bir vazife olarak görüyoruz. Hem zihninizi hem de bedeninizi etkin şekilde çalıştıracağınız, vicdanınızı pusula olarak göreceğiniz, fedakarlıkla dolu bir mesleğe başlıyorsunuz. İçinde bulunduğumuz bugünlerde görüyoruz ki her zaman şartlar değişebilir, milletimizin zor zamanında, milletimizin yanında olmak bizim asli vazifemizdir. En değerli varlık olan insan için, çocuk için çalışan öğretmenler; çocukların hakkını, hukukunu korumanın peşindedir. Ziya Öğretmen olarak her zaman sizin yanınızdayım, sizin itibarınız benim itibarımdır, bizim itibarımızdır.”

Konuşmasının sonunda, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenleri rahmetle anan Selçuk, yeni atanan öğretmenlere başarılar diledi.

MEB Personel Genel Müdürü Ömer İnan da bu atama ile öğretmen sayısının 977 bine, ülke genelinde doluluk oranının ise yüzde 93'e ulaşacağını belirtti. Konuşmaların ardından Bakan Selçuk, salonda bulunan gazetecilerden kura için rakam istedi. Kura numarasının “379658012” olarak belirlenmesinin ardından Ziya Selçuk butona basarak atamaları başlattı.