Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce düzenlenen yarışmanın bu yılki teması “Yuva” olarak belirlendi. Yarışmaya, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okul/kurumlarda, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında fiilen görev yapmakta olan öğretmen ve yöneticilerin her biri en fazla 1 eserle katılabilecek. Yarışmada birinci olan eser 10 bin lira, ikinci olan eser 5 bin lira, üçüncü olan eser 3 bin lira ile ödüllendirilecek. Ayrıca 2 bin lira jüri özel ödülü ve bin lira mansiyon ödülü verilecek.

Değerlendirme süreci

Başvuruda bulunmak isteyen öğretmenler, eserlerini okul/kurum müdürlüklerine 17 Eylül 2020 tarihine kadar teslim edebilecekler. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından birinci olarak belirlenen eserler arasından İl Milli Eğitim Müdürlükleri, il genelinde birinci eseri seçecek ve Bakanlığa gönderecek. Bakanlık ön jüri ve son jüri değerlendirmesi ile dereceye giren eserler, 19 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında ilan edilecek ve 24 Kasım'da Ödül Töreni yapılacak.

Bakan Ziya Selçuk, yarışmaya dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Edebiyatımızın sesi okullardan yükselmeye devam ediyor. Kalemini duyurmaya ve mürekkebini edebiyat için akıtmaya hevesli öğretmenlerimizi, bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Hasan Ali Yücel Edebiyat Ödülleri kapsamında Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yarışması'na davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi. (İHA)