Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada; okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen proje doğrultusunda belirlenen okulların alt yapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek kapsamında, geçen yıl 176 milyon lira yatırım yapıldığı belirtildi.

Öncelikli olarak belirlenen okullara yapılan 85 milyon lira yatırımla atölyelerin güncellendiği ve yeni atölyelerin kurulduğu kaydedilen açıklamaya göre; bin meslek lisesinin tamamında fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı kurulması için ikinci bir çalışmayı başlatan Bakanlık, laboratuvarların kurulması için illere ödenekleri gönderdi.

“1000 Okula 1000 Kütüphane ve 1000 Laboratuvar”

Hayata geçirilen projenin okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul ortamını içeren çok kapsamlı bir proje olduğunu, çalışmaların da planlandığı gibi devam ettiğini söyleyen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer; “Bin okula bin kütüphane kurulması hedefine Mart ayı itibariyle ulaştık. Bir diğer hedefimiz de bu okulların tamamında fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı kurmaktı. Gerekli ödeneklerimiz tahsis edildi. Bir ay içinde bu eksiklik de tamamlanmış ve proje hedefine ulaşmış olacak” dedi.