Seyit Ali Büyük’ün Hatay İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması ile Konya’da göreve başlayan Yiğit, konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, özetle şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim ve kültür şehri olma unvanını her daim üzerinde taşımış, tarihimizin en kadim şehirlerinden biri olan Konya’mıza İl Milli Eğitim Müdürü olarak hizmet etmek üzere göreve başlamış bulunuyorum. Konya’da nice güzel eğitim çalışması ve projelerin altına imza atan, kendini en iyi şekilde yetiştirmiş, millet ve memleketine faydalı olmayı en ulvi vazife bilmiş meslektaşlarımla daha büyük işler başaracağımıza inanıyorum.

Tarihimizden aldığımız güç ve sorumluluk duygusu içerisinde, şehrimizin eğitimine; yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlik ve beraberlik ruhu içerisinde katkı sunacağız. Eğitimin adına gösterilen en küçük gayretin geleceğe atılan büyük bir adım olduğu bilinciyle vazifemizi yerine getireceğiz.

Üç yılı aşkın bir süredir Konya’da İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Seyit Ali Büyük’e yaptığı önemli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.”