Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) arasında ulusal ve uluslararası alanda Türkiye’yi temsil eden ve ÖZDER’e bağlı kurumlarda eğitim gören sporcuların yüzde yüz burs ile okumalarına imkan sağlayacak bir protokole imza atıldı.

Bakan Kasapoğlu, protokolün imzalanması öncesinde yaptığı açıklamada; “Sporcu önemli bir alın teri, önemli bir emek harcıyor. Bu çerçevede tabi ki okul, ders noktasında, gerektiği ölçüde vakit ayırma noktasında doğal olarak bir sıkıntı yaşıyor. İşte bu sorunu ortadan kaldırmak için başlatılan bu süreci, inanıyorum ki elbirliği ile çok çok daha yukarılara taşıyacağız. Hem sporu hem eğitimi bu anlamda hedef belirlemiş gençlerimizle, bu ülkenin aydınlık yarınlarına daha güçlü bir şekilde yürümüş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Sporcularımızın çok erken yaşlardan, hedefe ulaşacakları yaşlara kadar çok planlı programlı bir antrenman süreci yaşamaları gerektiğine dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı; “Bununla birlikte yine eğitim hayatında, sporcunun başka hayallerini de gerçekleştirmesi noktasında da bizlere görev düşüyor. Hem spora devam edip hem alanında otorite bir hekim, mühendis, avukat, işletmeci, ekonomist olmaları yönünde atmış olduğumuz adımlarla yarınlar, daha güçlü ve donanımlı sporcularla daha aydınlık olacak” şeklinde konuştu.

İmzalanan protokole dair bir değerlendirmede bulunan ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça ise; “Bilindiği üzere sporcu gençlerimiz; yoğun turnuva ve müsabaka programları nedeniyle okullarına normal öğrenciler gibi devam edemiyorlar. Bizler, özel okulların esnekliğinden yararlanarak, okullarımızı tercih eden her bir öğrencimize kendi çalışma ve müsabaka programlarına uygun şekilde eğitim programları hazırlayacağız ve yaptıkları sportif çalışmaların eğitim öğretimlerine olumsuz etki yapmasının önüne geçeceğiz. Onlar uluslararası müsabakalarda ülkemiz için mücadele ederlerken akıllarında eğitime dair bir endişe taşımamalarını sağlayacağız” dedi.