Bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre;

*Eğitimde Yerinde Karar uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılan kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecek.

*Bu kapsamda; tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecek. Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacak. Valilikler, İl Hıfzıssıhha Kurulları ile farklı bir karar almadıkça okullarımız mevcut durumlarını koruyarak yüz yüze eğitime devam edecekler.

*Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıflarında ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecek.

*Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edilecek, 8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kursları, Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere sürdürülecek.

*Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecek.

*Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecek.