Akşehir Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk MTAL Müdürü Tacettin Erdem, konuya ilişkin açıklamasında önemli detayları kamuoyu ile paylaştı. Erdem’in, mesleki açıköğretim ve okuldaki eğitim alanı üzerine değerlendirmesi şöyle:  

“Okulumuzda Mesleki Açık Öğretim Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı bulunmaktadır. Hem bir meslek lisesi diploması sahibi olmak hem de iş hayatına erken atılmak isteyen herkesi, kayıt vaktini kaçırmadan okulumuza bekliyoruz. 18 yaşını doldurmamış öğrenciler velileri ile birlikte, 18 yaşından büyük öğrenciler kendileri bizzat okulumuza başvurabilirler.

Mesleki açık öğretim okuyan öğrenciler; örgün meslek lisesi okumuş gibi diploma ve haklara sahip olmaktadır. Son sınıfta işletmelerde beceri stajı yapacak olan öğrenciler, bu staj sonrası kendi alanları ile ilgili diplomayı hak edeceklerdir. Ayrıca bu öğrencilere mezun olduklarında, örgün öğretimde olduğu gibi Europass (Avrupa Diploma Eki) ve İşyeri Açma Belgesi de verilmektedir.”

İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme son başvuru tarihi 1 Ekim 2021 Cuma günü olarak açıklanırken, mazeret başvuruları ise 27 Eylül-1 Ekim 2021 tarihleri arasında kabul edilecek. İlk kayıt yaptıran öğrencilerin Ders Seçimi tarihleri belirlendiğinde, http://maol.meb.gov.tr/ adresinden duyurulacak.