Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre; önceki dönemde, Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ile mesleki eğitim alanındaki iyileştirmelerin tüm okullara yayılmasının sağlanması amaçlanmıştı. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite (METEK3) kapsamında başlatılan teknik destek projesi ile de öğretmen ve idarecilerin eğitimine odaklanılarak Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri üzerinden okullar, sosyal ortaklar ve özel sektör arasındaki iş birliğinin artırılması hedefleniyor.

Bütçesi 22 milyon avroya yaklaşan projede teknik yardım, hibe programı ve ekipman alımı aşamaları yer alacak. İş başı öğrenme ve uzaktan öğrenme metotlarıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin özel alan yeterliliklerin geliştirilmesi sağlanacak.

Kurulacak olan 15 merkezden 14’ü 25 mesleki alan, biri ise mesleki yabancı dil, mesleki eğitime yönelik matematik ve fen bilimleri konusunda faaliyet verecek. Merkez çalışanları, yurt içi ve yurt dışında çeşitli eğitimlerden geçirilecek.