Söz konusu 21 ilin milli eğitim müdürü, 40 AR-GE merkezi yöneticisi, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varım Numanoğlu ve daire başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer; kurulan AR-GE merkezlerinin mesleki eğitimde fikri mülkiyet kültürünün yaygınlaşması için atılan çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Fikri mülkiyet konusunun eğitim ile ekonominin birbirini desteklediği en önemli arayüz olduğunun altını çizen Mahmut Özer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde sürecin koordinasyonunu yapan Fikri Mülkiyet Ofisini kurduk. Bu birim mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarımızda fikri mülkiyet çalışmalarını koordine ediyor.

Yöneticilerimizle yaptığımız değerlendirmede aldığımız karar doğrultusunda tüm AR-GE merkezlerimiz fikri mülkiyete odaklanan projeler geliştirecekler ve 2020 yılının sonuna kadar Bakanlığımıza gönderecekler. 2021 yılı ocak ayında AR-GE merkezlerimizin hazırladıkları projeleri değerlendireceğiz ve gerekli destekleri sağlayacağız.

2021 yılı için hedefimiz 250 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili. Süreci takip ederek ve gerekli destekleri sağlayarak, geçmişte olduğu gibi bu yıl da hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Süreci başarılı bir şekilde koordine eden ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.”