Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen yeni proje ile 1000 mesleki ve teknik Anadolu lisesine, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında temel becerilerden okulların bakım onarımına, kütüphane, atölye ve spora kadar çok sayıda alanda destek sağlanacak.

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinden belirli kriterlere göre seçilen bin okul için açılan destek paketi kapsamında tüm öğrencilere ilk yardım eğitimi verilecek ve isteyenlere yüzme öğretilecek. Okulların tamamı Anadolu güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile eşleştirilerek ortak kültür, sanat ve spor etkinlikleri yapılacak. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler için müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecek. Bu okullarda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle öğrenciler; eğitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen başarılı insanlarla buluşturulacak.

Tarihimizin en büyük öğretmen eğitimi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenler için uzaktan eğitim süreçlerinde tasarım ve yönetim becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanan kurs programının, Türk eğitim tarihinin en büyük öğretmen eğitimi olduğunu söyledi.

Hiçbir öğretmenin mesleğe başladığı gibi mesleğini bitiremediğine, sürekli bir yenilenme ve dönüşüm ihtiyacının bulunduğuna dikkati çeken Selçuk, bu dönüşüm ihtiyacını karşılamak için ihtiyaçları tespit edip gereğini yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Bakan Selçuk, konuyla ilgili değerlendirmesinde; “UNICEF ile yaptığımız çalışmada, tasarımın teknoloji ile bütünleştiği noktada yapılabilecekler ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi konularını ele aldık. Yaklaşık 150 bin dolayında öğretmenimiz bu eğitimi almış durumda ve 2021 yılı içinde öğretmenlerimizin tamamının bu eğitimi almış olmasını hedefliyoruz. Öğretmenlerimiz, V-fabrika uygulaması ile beraber kod yazmak, öğrencilere etkileşimli ortamlar sunmak, ödevler hazırlamak, paylaşmak gibi pek çok işlevi çok rahatlıkla yürütebilecekler ve derslerini zenginleştirip yaptıkları eğitimi daha etkili hale getirebilecekler. Böylece çevrimiçi süreçlerde de ilgi ve motivasyonun geliştirilmesi noktasında bir mesafe almış olacağız” ifadelerine yer verdi.

Sınıflarda, öğrenci-öğrenci, öğrenci-öğretmen ve öğrenci-materyal olmak üzere 3 etkileşimin yaşandığına dikkat çeken Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ise; öğretmenlere yönelik mesleki eğitimde bugüne kadar 1 milyonun üzerinde kapasiteye ulaştıklarını, bu yılın sonuna kadar da 300 bin öğretmene yönelik eğitimlerin açılacağını kaydetti.