Eğitim öğretim faaliyetlerine destek olmak amacıyla hazırlanan çalışma fasikülleri, öğrencilerin işleyecekleri konuları pekiştirecekleri ve farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacakları şekilde tasarlandı. 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeylerinde; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler (8. sınıflar için T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük) branşlarının her ünitesi için ayrı bir kitapçık olacak şekilde hazırlanan fasiküllerde, çeşitli soru türlerinin yanı sıra eşleştirme, bulmaca gibi etkinliklere de yer verildi.

Toplam 41 fasikülde 3 bin sorunun yer aldığı çalışmanın, LGS’ye hazırlanan 8.sınıf öğrencileri için de zengin bir kaynak desteği oluşturduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Farklı soru türleriyle öğrencilerimizin anlama süreçlerini ve motivasyonlarını güçlendiriyoruz, muhakeme ve eleştirel düşünme örnekleriyle karşılaşmaları için destek oluyoruz. Diğer üniteleri kapsayan fasiküller yayımlanmaya devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada; ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak olan fasiküllere http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebileceği bilgisine yer verildi.