Sınavla ilgili değerlendirme sürecinin tamamlandığını ve son kontrollerin yapıldığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İki oturum halinde uygulanan sınavın ilk oturumuna 1 milyon 472 bin 88, ikinci oturumuna ise 1 milyon 472 bin 303 öğrenci katıldı. Sınavın Covid-19 salgını sürecinde yapılması gerekliliği nedeniyle uygulama sürecinin tümünü kapsayan sağlık önlemleri alındı ve tüm öğrencilerin sınava kendi okullarında girebilmeleri sağlandı. LGS kapsamında ilk kez gerçekleştirilen bu uygulama ile öğrencilerin sınav sürecine ilişkin kaygılarını azaltmaya ve sınav günü oluşabilecek fazladan hareketliliği önlemeye çalıştık. Bu karar sonrasında sınavın uygulandığı okul ve sınav görevlisi sayısında büyük bir artış gerçekleşti.

Sınav sonrasında hiçbir soru iptali olmadı. Sınav sonuçları, uzmanlarımız tarafından hazırlanan değerlendirme raporuyla birlikte 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. Değerlendirme raporunda sınavda öğrencilerin gösterdikleri performans ve testlerin özellikleri detaylı bir şekilde ele alınacak. Sonuçların açıklanmasının ardından, aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu'nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecekler. Sürece büyük emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”