Bu yıl liselere yerleştirmelerde hem öğrenci sayısı artışının hem de Covid-19 salgın sürecinin iki önemli dezavantaj olduğuna işaret eden Mahmut Özer; “Özellikle 8. sınıf öğrenci sayısında yaklaşık 500 binlik öğrenci artışının sisteme yüklediği aşırı yük, tüm illerdeki kayıt bölgelerinde her lise türünde yeterli kontenjan oluşturmamızla rahatlıkla çözüldü. 2019 yılında da olduğu gibi yerleştirme sürecinin merkezi yapılan kısmı başarılı bir şekilde tamamlandı ve yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda öğrencilerin yüzde 98'i tercih ettikleri okullara yerleştiler” şeklinde konuştu.

Açıklamaya göre; 2020 yılında hem mesleki eğitim öğrenci sayısında hem de mesleki eğitimde başarı dilimlerinde ciddi iyileşme oldu. 2020 yılında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısında, 2019 yılına göre yüzde 50 oranında bir artış kaydedildi.

İkinci yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca bugün alınmaya başlanan başvurular 26 Ağustos'a kadar devam edecek ve yerleştirme süreci 28 Ağustos Cuma günü tamamlanacak.

Nakil sonuçları; http://www.meb.gov.tr/ adresi üzerinden sorgulanabiliyor.