Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; daha önce de maske makinesi, lazer kesim makinesi, CNC router gibi üretimler yapan okulda, sanayide kullanılacak malzemelerin üretilmesi için sürdürülen çalışmalar sonrasında bu kez de lazer markalama makinesinin üretimi gerçekleştirildi.

Piyasaya göre yüzde 20 daha düşük maliyetle üretilen ve bu ay seri üretimine başlanması planlanan makinenin üretilmesinde; 3 aylık bir sürede 7 öğretmen ve 7 öğrenciden oluşan bir ekip efor sarf etti. 10x10, 20x20 ve 30x30 santimetrekarelik alanı işleyebilecek 3 mercekten oluşan lazer markalama makinesiyle kağıt bardak, karton, cam ve ahşap ürünlerin üzerine marka, logo işlenebiliyor. Makine ile ayrıca; alüminyum, metal, plastik veya çelik gibi endüstriyel malzemelere de işlem yapılabiliyor.

Okulda üretimi yapılan projelerde görev alan öğrenciler bir yandan işi öğrenirken diğer yandan da mezuniyetlerinin ardından girişimci olarak kendi işyerlerini açma konusunda öz güven kazanıyorlar.