Bakanlığın bina envanteri, Milli Eğitim Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemi ile bina sıra numaraları verilerek coğrafi olarak kayıt altına alınmış olduğundan, Yönetmelikte yapılan değişiklikle bundan sonraki kurum açma ve kapatma işlemlerinin de MEBCBS bina sıra numaraları ile alan yapılması düzenlenerek Bakanlığın bina envanterinin güncel tutulması sağlandı.

Yayımlanan Yönetmelik çerçevesinde; nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul, en az 5 çocuk bulunması halinde ise ana sınıfı açılabilecek. Özel eğitim ana sınıfı, ana sınıfı ve uygulama sınıflarının dersliklerinin binanın giriş katında aydınlık ve güneş alan bölümünde olmasının esas olduğu ancak bu şartların sağlanamadığı durumlarda; ısı, ışık ve havalandırmanın sağlandığı diğer katlarda da ana sınıfı ve uygulama sınıfı oluşturulabilecek.

Bakanlığın resmi internet sitesinde paylaşılan bilgiye göre; yeni düzenlemelerle BİLSEM açılışlarında, bu kurumlarda bulunması zorunlu derslik sayısı azaltılarak mevcut okul binalarının müstakil bir bölümünde de BİLSEM açılabilecek.

Okul pansiyonların açılışında aranılan öğrenci kapasitesi şartı 100’den 50’ye düşürülerek pansiyonların açılması kolaylaştırılmış olacak.