Konya’nın, ülkemizde salgının en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi durumunda olduğunun hatırlatıldığı açıklamalarda; öğrencilerle ilgili ulaşım, barınma, yeme içme gibi alanlarda yoğunluk yaşanmasının bulaş riskini artıracağı, kamuda esnek çalışma nedeniyle hizmetlerin aksayabileceği belirtildi. Kış döneminde gribal enfeksiyonların artış gösterdiği de göz önüne alınarak derslerin online olarak uzaktan eğitimle verilmesi kararlaştırıldı.

Konya Teknik Üniversitesi’nde 2020-2021 öğretim yılı Güz yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm dersler, uzaktan öğretimle yürütülecek.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde, akademik birimlerdeki teorik ve uygulamalı tüm dersler, uzaktan ve online olarak yürütülecek. Meram Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin teorik dersleri ve uygulamalı derslerinden mümkün olanları uzaktan; uzaktan yapılması mümkün olmayan uygulamalar ise programlarda düzenleme yapılarak yüz yüze ders imkanı doğması düşüncesiyle dönem sonuna veya bir sonraki döneme aktarılarak yapılacak.

Selçuk Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanında eğitim öğretim veren birimlerde eğitim, 5 Ekim’den itibaren yüzde 100 uzaktan yapılırken, sağlık alanındaki birimlerde teorik eğitimler yüzde 100 uzaktan eğitimle, pratik eğitimler ise mümkün olduğunca uzaktan öğretimle yapılacak.