Akşehir Fen Lisesi; pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamadığı 2020-2021 eğitim öğretim yılında, 9. sınıf öğrencilerinden oluşturulan ve 8 ay gibi kısa bir sürede tam 33 kitap okuyan okuma grubu ile örnek bir etkinliğe imza attı.

Kitap okuma grubuna katılan öğrencilerle bir araya gelen Okul Müdürü Mahmut Yaman; “Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi ailesi olarak 2018 yılından bu yana öğrencilerimizle düzenli olarak, okuma grubu bünyesinde kitap okuma faaliyeti yürütüyoruz. Bizler sadece akademik alanda değil sosyal ve kültürel alanda da donanımlı, entelektüel birikim sahibi, öz güveni yüksek nesiller yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Sadece üniversite sınavında değil her türlü kültürel etkinlikte söz sahibi bir okul olmanın tatlı telaşı içindeyiz. Bu sene gerek ilçe genelinde gerekse il genelinde aldığımız derecelerle bu çabamızın meyvelerini toplamaya başladık. 2018 yılında başladığımız etkinlikte öğrencilerimize, salgının başladığı tarihe kadar olan bir buçuk yılda 34 kitap okuttuk. Bu yıl ise çıtayı biraz daha yükselttik; yine dokuzuncu sınıf öğrencilerimizle sekiz ay gibi kısa bir zamanda rekor sayılabilecek bir sayıda tam 33 kitap okuyarak salgın dönemindeki kazanımlarımızı en üst seviyeye taşıdık. Türk ve dünya edebiyatından güzide eserlerin okutulduğu bu faaliyeti yürüten Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Gökhan Yıldırım’a ve etkinliğe katılan öğrencilerimize yürekten teşekkür ederim. Nice kitabın kapağını aynı aşkla aralayabilmek ümidiyle” şeklinde konuştu.

Önemli Eserler

Sabahattin Ali’nin Kuyucaklı Yusuf ve Kürk Mantolu Madonna, Peyami Safa’nın Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ve Fatih Harbiye, Abbas Sayar’ın Yılkı Atı isimli eserleri ile Sait Faik Abasıyanık’ın Seçme Hikayeleri, okulun 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı kitap okuma listesinde yer alan kitaplar arasında bulunuyor.

Dünya edebiyatından ise Cengiz Aytmatov’un Toprak Ana, Frenc Molnar’ın Pal Sokağı Çocukları, Edgar Allan Poe’nun Morgue Sokağı Cinayeti, William Golding’in Sineklerin Tanrısı, George Orwell’in Hayvan Çiftliği ve 1984, Kleinbaum’un Ölü Ozanlar Derneği gibi seçkin örneklerin yanı sıra; Agatha Christie’den Stefan Zweig’a, Victor Hugo’dan Tolstoy ve Kafka’ya, John Steinbeck’den Jack London’a geniş bir yelpazede çok değerli edebiyatçıların önemli eserleri yer alıyor.