Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Akşehir Kurs Merkezi bünyesinde açılan Türk İşaret Dili kursuna, işitme ve konuşma engelli vatandaşları anlayabilmek ve onlara yardımcı olabilmek amacıyla katıldıklarını belirten kursiyerler; işaret dilinin de İngilizce, Almanca gibi ayrı bir dil olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Kursiyerlerden Ayşe Ceyhan, engelleri ortadan kaldırmak için kursa katıldığını belirterek; “Toplumuzda işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız var. Bu yönde engeli bulunan vatandaşların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak ve sorunlarının çözümü konusunda kolaylık sağlamak istiyorum. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızla her alanda karşılaşabiliriz. Onların engelini kaldırma noktasında bu şekilde yardımcı olabiliriz. Bence her birey işaret dilini öğrenmeli” dedi.

Kursa gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Akşehir KOMEK Kurs Merkezi Yöneticisi Hüseyin Zeybek de; “İşaret Dili kursumuz her dönem yoğun ilgi görüyor. Her meslek grubundan gelen kursiyerlerimiz, işaret dilini öğrenerek çalıştıkları meslek gruplarında engelleri ortadan kaldırıyor” şeklinde konuştu.