Sorumluluk sınavlarının da bugün tamamlanmasıyla öğrenciler yaz tatiline girecek. Başvuruları 21 Haziran’da başlayan ve yine bugün sona erecek olan Telafi Eğitim Programı, 5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık ile İçişleri Bakanlıkları ve Belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecekler.

Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ve etkinliklerle ilgili ayrıntılara https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişilebilecek. Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren program; “eğitim faaliyetleri fiziksel”, “sosyal duygusal”, “akademik gelişim” ve “özel eğitim alanı” olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

Okul öncesi eğitimden yararlanamayanlara da yaz okulu

Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların hazır bulunuşluk düzeyini artırmak ve ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla okul öncesinde yaz okulları açılacak.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılıyla sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikli kaydedilmesi şartıyla imkanları uygun okullarda, okul öncesi eğitim almış çocuklar da yaz okuluna kaydolabilecek. Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise açılacak çocuk kulüpleriyle karşılanabilecek. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere faaliyete geçebilecek.

Okuma Yazma Taraması başlatılacak

Program kapsamında, 1. sınıftan 2. sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak ve tarama sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacak. Ayrıca 3 ve 4. sınıf öğrencileri İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulamasıyla desteklenecek. Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan çalışma kitapları ve 1-4. sınıf öğrencilerine yönelik tamamlayıcı çalışma yaprakları, Eylül ayında ücretsiz olarak dağıtılacak.