İsmet İnönü MTAL’nin hazırlayıp sunduğu “Ortaöğretimde Akran Zorbalığını Önlemede Avrupa Ülkelerinde Kullanılan Yöntemler” isimli, “Erasmus + Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101)” türündeki personele yönelik kurs projesi, Ulusal Ajans tarafından uygulanmaya değer bulunmuştu. Okulun sosyal medya hesabından paylaşılan bilgiye göre; 2’si yönetici, 10’u öğretmen olmak üzere 12 personel, proje kapsamında, Hırvatistan’ın Split şehrinde 7 gün süreyle uygulanacak olan okul eğitimi hareketlilik projesi çalışmalarına katılacaklar.

Proje, Makine Teknolojisi Alanı öğretmeni ve Proje Koordinatörü Saim Tunçez tarafından hazırlandı. Okul Müdürü Vekili Yıldız Kayaalp, AB projeleri hazırlık çalışmalarında verdiği katkı ve desteğin yanı sıra uygulama ve yaygınlaştırma çalışmalarında da gerekli katkı ve desteği sağlayacak.

Proje yurtdışı uygulama çalışmaları süresince, katılımcılar; proje konusu ile ilgili araştırma, inceleme ve hizmet-içi eğitim faaliyetlerinde bulunacaklar. Diğer taraftan da Hırvatistan’ın kültürü, yaşam biçimi, sosyolojik özellikleri konularında bilgi sahibi olacak ve İngilizce deneyimlerini artıracaklar. Proje Koordinatörü Saim Tunçez, yurtdışı proje uygulamaları sürecinde katılımcılara rehberlik ve çevirmenlik hizmeti verecek. Proje irtibat kişilerinden İngilizce öğretmeni Dilek Akbulut ise çeviri işlerinde katılımcılara yardımcı olacak.

Kabul gören dokuzuncu proje oldu

Söz konusu proje, 2007 yılından bu yana Avrupa Birliği Leonardo da Vinci ve Erasmus+ projeleri hazırlayan okulun, kabul edilen dokuzuncu AB Hibe Projesi oldu.

Önceki yıllarda; 2007’de 10 öğrenci ile Polonya’da, 2008’de 20 öğrenci ile Almanya’da, 2012’de 36 öğrenci ile Macaristan’da, 2013’de 21 öğrenci ile Almanya’da, 2016’da 28 öğrenci ile İtalya’da, 2017’de 25 yönetici ve öğretmen ile Polonya’da, 2019’da 12 personel ile Slovenya’da ve aynı yıl 10 öğrenci ile İspanya’da proje çalışmaları yapılmıştı.

Bugüne kadar uygulanan ve uygulanacak olan proje çalışmaları ile toplam 320 bin 494 Euro (3 milyon 302 bin 595 TL) hibe desteği sağlanmış olacak.