Eğitimin hedefinin, çocukları geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlamak olduğunu, sınavların da bilgiyi ne kadar aldıklarını ölçmek dışında bir amacının olmadığını vurgulayan Bakan Selçuk, paylaşımında; ilk ve ortaokullar ile liselerde yüz yüze sınav konusuna açıklık getirdi. Selçuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık.

Aldığımız kararla; ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.”

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce okullara gönderilen genelgeye göre de Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı ortaöğretim düzeyindeki okullarda öğrenim gören tüm kademe ve sınıf seviyeleri ile özel eğitim sınıflarında eğitim gören özel eğitim öğrencileri için sınavlar yapılmayacak. Bu öğrencilerin tüm derslere ilişkin birinci dönem puanları; ders etkinliklerine katılım ve performans çalışmaları üzerinden değerlendirilerek oluşturulacak.