Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde yapılan düzenleme, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden kamuoyu ile paylaşıldı. DYK kursları kapsamına dahil edilen 6 ve 10. sınıf öğrencilerinin kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması 19-22 Kasım, öğretmen başvurularının alınması 23-25 Kasım ve öğrenci başvurularının alınarak sınıfların oluşturulması işlemleri ise 26-29 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Kurslar 29 Kasım 2021 Pazartesi günü başlayacak. Öğrencilerin e-Kurs modülü üzerinde seçebilecekleri ders sayısı en fazla 6, haftalık ders saati en fazla 18 olacak. Özel eğitim meslek okulu programı uygulanan özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıfı öğrencileri de kurslardan yararlanabilecekler.

Yapılan düzenlemeye göre; yıllık planlanan kurslar Eylül ayı içerisinde, yaz dönemi kursları ise Temmuz ayının ilk haftasında başlatılacak. Yıllık açılan kurslar eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek ancak yarıyıl tatili hariç ara tatillerde kurs yapılmayacak.

Yaz aylarında genellikle turizm, tarım, inşaat gibi farklı iş kollarında çalışan mezun öğrencilerin kurslara Ekim ayı sonunda katılma talepleri nedeniyle bu öğrencilerin kayıt işlemleri, kursların açıldığı tarihten Ekim sonuna kadar yapılabilecek.

Kurslar, 8 ve 12. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretimden mezun olanlar için Temmuz ayında başlayacak şekilde planlanabilecek. Uluslararası Anadolu imam hatip liselerinin 9. sınıflarında öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için ihtiyaç duyulan tarihlerde yabancılara Türkçe dersinden kurs açılabilecek.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri koordinasyonunda kurs merkezi müdürlüklerince kurslarda yapılacak hazır bulunuşluk sınavlarına göre sınıflar ve gruplar oluşturulabilecek. Kurslara katılan öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri ölçmek amacıyla her eğitim ve öğretim döneminde kurs açılan derslerden en az iki kazanım kavrama ve değerlendirme sınavı yapılacak. Sınav sonuçları analiz zümre öğretmenlerince tamamlanacak.

Kurslara katılım sağlayan öğrenci velilerine ayda bir defa öğrencilerin gelişim durumlarıyla ilgili bilgi verilecek. Her dönem sonunda kurs açılan derslerden Bakanlıkça belirlenenlere yönelik Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce izleme ve değerlendirme ortak sınavı yapılacak. Özel eğitim okulu ve sınıflarında izleme ve değerlendirme sınavı ise eğitim kurumunca gerçekleştirilecek. Kurs merkezlerindeki eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgili iş ve işlemlerin yılda en az 2 kez denetimi yapılarak e-Kurs modülüne işlenecek.

Yaz Dönemi Kursları

Geçen yıl Covid-19 nedeniyle yapılamayan yaz dönemi kursları, 2022’de yeniden uygulanacak. Gelecek yıl yaz dönemi kurslarında kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması 6-10 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak. Öğretmen başvuruları 13-17 Haziran, öğrenci başvuruları 20-24 Haziran tarihleri arasında alınacak. Kurs sınıfları ise 27 Haziran-1 Temmuz arasında oluşturulacak. 4 Temmuz 2022’de başlayacak olan kurslar, 28 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanacak.