Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklama ve sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre; Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, yapılan değerlendirme neticesinde, hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021 itibarıyla yüz yüze başlanacağı bildirilmişti.

Buna göre; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurslarda hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilecek. 20 Kasım 2020’de durdurulan kurslar kapsamında eksik kalan ders saatlerin tamamı, yüz yüze eğitim olarak uygulanacak ve kurs kapanış tarihleri güncellenecek.

Açık öğretim liselerinin yüz yüze yapılan alan dersleri ile mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesinin yüz yüze yapılan alan derslerinin, uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesine devam edilecek. Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları da yapılacak açıklamaya kadar açılmayacak.

“Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu” da dikkate alınarak hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze başlayan eğitim faaliyetleri devam ederken; salgının seyrine göre il/ilçe kurulu kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olabilecek.