Uygulama kapsamında ülke genelinde yaklaşık 32 bin mahallede İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde komisyonlar oluşturulacak. Komisyonlarda, mahalle sakinlerini temsilen muhtarlar da yer alacak. Resmi temel eğitim ve ortaöğretim okulları, kurs merkezi olarak belirlenecek ve seçilen en az bir okulda halk eğitimi kursları açılacak. Seçilen bu okullar, Halk Eğitimi Merkezlerinin şubesi niteliğinde olacak.

Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklamasında, hızla değişen dünyada vatandaşların gençliklerinde edindikleri bilgiler yanında yeni bilgilere de ihtiyaç duyduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bireylerin kendilerini yenilemesinin hayat boyu eğitimle mümkün olduğunu ifade etti.

Bakan Selçuk; “Türkiye’de her ilçede en az bir tane olmak üzere toplamda 995 Halk Eğitimi Merkezi, 24 Olgunlaşma Enstitüsü ile 73 alanda 3 bin 636 kurs çeşidiyle faaliyetlerimize devam ediyoruz. Nüfus yoğunluğu fazla ve coğrafi açıdan büyük olan ilçelerimizdeki vatandaşlarımız, halk eğitimi merkezine ulaşım sorunu yaşayabiliyor. Kurslarımıza erişim sağlayamayan vatandaşlarımızın ihtiyaç, ilgi ve isteklerine öncelik vererek “Hayat Boyu Öğrenen Mahalle” uygulamamızı İstanbul’dan başlatıyoruz. Önümüzdeki yıl tüm Türkiye’ye yaygınlaşacak proje ile 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı mahallelerde açacağımız kurslarımıza davet ediyoruz” dedi.

Uygulamayla istihdamın geliştirilmesi, nitelikli iş gücü oluşturarak ekonomiye katkı sağlanması ve kişilerin mesleklerindeki gelişmelerinin yakından takip edilmesi hedefleniyor.