“Harita ve Geomatik Mühendisliği Mesleğinin Gelişimi İçin İş Birliği Protokolü” kapsamında öğrencilerin sektörel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla işyeri eğitiminin artırılması ve staj eğitimlerinin geliştirilmesinin yanında, burs alan öğrencilere mezuniyetleri sonrasında talepleri halinde iş bulmaları konusunda kamu kurumları ve özel sektör nezdinde yol gösterici ve yardımcı olunacak.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından YKS yerleştirme sonuçlarına göre 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı için öğrencilere verilecek net burs miktarı aylık 3 bin 500 lira olurken, burslar her eğitim ve öğretim yılında 9 ay süresince öğrencilere ödenecek.

Bursun başlatılması ve devamı için aranan şartlar:

Öncelikle bu programları tercih edecek adayların YKS yerleştirme puan türündeki puanına göre alanında ülke geneli ilk 30 bin sıralaması içinde yer alması gerekecek. YKS tercihlerinde; Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (Türkçe ve İngilizce), Karadeniz Teknik Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi başta olmak üzere üniversitelerin Harita ve Geomatik Mühendisliği Programlarından birine, program bazında ilk 4 sıradan yerleşmiş olmaları istenecek.

Öğrencilerin eğitim burslarından eğitim süreleri boyunca yararlanabilmeleri için ise her eğitim ve öğretim yılında genel not ortalamalarının 4 üzerinden en az 2.8 (100 üzerinden en az 70) olması şartı aranacak.

İstihdam desteği:

Haritacılık sektörüne katkıda bulunmak amacıyla ülkemiz açısından kritik bir meslek disiplini olan harita ve geomatik alanlarını YKS yerleştirme puanlarına göre daha yüksek başarı sırasındaki bireylerin tercih etmesi, sektörün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek mezunların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulmasını amaçlayan protokol kapsamında öğrencilere, kamu kurumları ve özel sektörde iş bulabilmeleri için destek sağlanacak.