ÖSYM’nin duyurusunda şunlara yer verdi; “ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kaydı olan adayların, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen iş ve işlemlerde kullanılan sistemde kayıtlı fotoğrafı, herhangi bir sınav başvurusuna bağlı olmaksızın adayın kendisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartındaki fotoğrafıyla güncellenebilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kaydı olan adaylardan, sistemdeki fotoğrafını T.C. Kimlik Kartındaki fotoğrafıyla güncellemek isteyenler, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (https://ais.osym.gov.tr) ve AİS Mobil Uygulamasında yer alan "Profilim" menüsündeki “Fotoğraf Bilgilerim’’ ekranından “TC Kimlik Kartı Fotoğrafımı Kullan” butonuna tıklayarak sistemde mevcut olan fotoğrafını, T.C. Kimlik Kartındaki fotoğrafı ile güncelleyebilecek.

Ayrıca, adayların ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından bireysel olarak yapacağı sınav başvurularında sistemdeki fotoğrafı, adayın varsa T.C. Kimlik Kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenecek.

Bu uygulama sayesinde, T.C. Kimlik Kartı edinen tüm adaylar, ÖSYM başvuru merkezlerine gitmeden sistemdeki fotoğraflarını bireysel olarak istedikleri zaman güncelleyebilecekler.”