Sınırlı sayıdaki kontenjana yönelik olarak düzenlenen ‘Özel Akşehir Final Akademik Değerlendirme Sınavları’, 22, 23 ve 24 Ocak 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili olarak “Şimdi, Sevgiyle Final’li Olma Zamanı!” başlığıyla yapılan ve Final Okullarında uygulanan eğitim modelinin detaylarına da yer verilen açıklama şöyle: 
“İlkeli ve kaliteli eğitimin Akşehir’deki merkezi olan okulumuzun, Akademik Değerlendirme Sınavlarına mutlaka katılın! Akşehir’de bulunan kampüsümüze, geleceğin başarılı bireyleri arasında olmak isteyen tüm 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerini bekliyoruz. 
‘Özel Akşehir Final Akademik Değerlendirme Sınavları’ ile 2020-2021 eğitim öğretim dönemi için öğrenci değerlendirme sınavını öğrencilerimize sunuyoruz. Gençlerin yaşam boyu başarılı olmalarına, kendilerini her alanda değerli hissetmelerine yönelik olarak uyguladığımız eğitim modelimizin yanı sıra bilginin sevgiyle daha etkili bir şekilde kazanılabileceğini savunarak, kişisel ve fiziksel gelişimi birbirinden ayrı tutmuyor; duyusal zekanın geliştirilmesini önemsiyor ve özgüveni yüksek, dünyaya saygılı, sorumluluk sahibi, en önemlisi de “mutlu gençleri” hayata hazırlıyoruz. 
Neden Final Okulları?  
*Akademik başarıyı hedef alıyor ama bu hedefimize ulaşmak için öğrencilerimizi yarıştırmıyoruz. Yaşam boyu başarı için duygusal zekayı üstün tutuyoruz.  
*Dijitalleşen dünyada teknolojiyi etkin kullanmanın yanında, yeni teknolojiler için yeni fikirler geliştirecek olan bireyler yetişiyoruz.  
*Spor ve sanatı öğrencilerimiz için hobi olmanın ötesine taşıyor, hayatın olmazsa olmaz bir parçası haline getiriyoruz.  
*Adalet, eşitlik, etik, sorumluluk ve hoşgörü gibi kavramları özümseten eğitim modelimizle gençleri doğaya saygılı ve tüm canlıları seven, sürdürülebilir yaşama katkı sağlayan bireyler olarak hayata hazırlıyoruz. 
Yenilikçi Eğitim  
Yenilikçi ve kaliteli eğitimin kapılarını herkese açıyoruz. Güzel Akşehir’imizde bulunan Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise kampüsümüzde sunduğumuz eğitim-öğretim olanaklarımız ise şöyle:  
*Deneyimli eğitim kadrosu 
*Etkili yabancı dil eğitimi (İngilizce, Almanca) 
*Rehberlik sistemi kapsamında psikolog desteği, ebeveyn rehberliği ve anne-baba okulu 
*Lise ve üniversitelere hazırlık  
*Soru çözüm ve akademik gelişim kampları 
*Yurtiçi kültür ve bilim gezileri 
*Kodlama, robotik dersleri, voleybol, satranç, akıl oyunları, basketbol, futbol…
Sınırlı sayıdaki kontenjanımızda yer vereceğimiz geleceğin başarılı adaylarını, Final Okulları Akademik Değerlendirme Sınavlarına kayıt olmaya davet ediyoruz.
Final Okulları 2020-2021 eğitim-öğretim yılı 4-5-6-7-8-9-10-11. Sınıflara akademik değerlendirme sınavı, eğitimde fırsat eşitliği sağlama hedefiyle ücretsiz ve online olarak tüm öğrencilerin katılımına açık olacak.
Başvurular https://finaladsbasvuru.com/ adresinden yapılacak. Öğrenciler ayrıca, Anıt Meydanında bulunan ofis merkezimizden ve 0332-812 01 03/04 dahili numaralarımızdan kurumumuza ulaşarak sınav başvurusu hakkında bilgi alabilecekler.”