Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerden ilki, özel gereksinimli çocukların var olan kapasitelerini en üst seviyede kullanabilmeleri için mümkün olan en erken dönemde onlara ulaşacak olan “Evde Eğitim Kiti”, diğeri ise farklılıklarla bir bütün oluşturan, birlikte yaşamanın en güzel örneklerini sunan “Özel Sokağın Çocukları” seti.

EV-KİT olarak adlandırılan kit; özellikle evde eğitim alan öğrencilerin okul yoluyla edindikleri bilişsel ve sosyal kazanımları pekiştirmeleri için ev ortamında ailelerin de katılımıyla rahatlıkla kullanabilecekleri materyal ve eğitim araçlarıyla oluşturuldu. Hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi, orta-ağır zihinsel yetersizliği ve otizmi, görme ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için 4 ayrı içerikte hazırlanan set; bireysel farklılıklara özel, ergonomik ve taşınabilir basılı, mekanik ve dijital materyaller ile eğitim araçlarını barındırıyor.

Özel Sokağın Çocukları da tüm çocukları birbirinden eğlenceli maceralara atılmaya, farklılıklara saygı duymaya, hayata bir de özel çocukların penceresinden bakmaya davet ediyor. Görme ve işitme yetersizliği bulunan çocuklar için Türk işaret dili ve sesli betimleme desteğiyle hazırlanan ve dostluğun, yardımlaşmanın, dayanışmanın, hoşgörünün, sevgi ve saygının işlendiği zenginleştirilmiş hikaye seti, 5’er kitap, animasyon ve şarkıdan oluşuyor.

EV-KİT, bin set halinde 81 ilde bulunan Özel Eğitim Hizmetleri Kurulları tarafından evde eğitim kararı olan, özel eğitim gereksinimli tüm çocuklara ulaştırılacak. Özel Sokağın Çocukları adlı çalışmanın içeriklerine ise orgm.meb.gov.tr/ozelsokagincocuklari adresinden ve youtube-Özel Sokağın Çocukları kanalından ulaşılabilecek.