“Atma Bağışla” projesi ile; bir taraftan daha fazla çocuğun nitelikli eğitimle buluşması için alternatif kaynak yöntemi oluşturulurken diğer taraftan da e-atıkların çevreye verdiği zararın azaltılması amaçlanıyor.

Ev ve işyerlerinde bulunan; masaüstü-dizüstü-tablet bilgisayarlar, monitör ve televizyonlar, masa ve cep telefonları, yazıcı-tarayıcı ve fotokopi makineleri, modem ve switch gibi ağ ürünleri, ütü, fön makinesi ve mutfak robotu gibi elektronik ev aletleri, her çeşit kablo ve adaptörler, e-atık kapsamında değerlendirilebiliyor. Geri dönüştürülemeyen ürünler olan; beyaz eşya, laser yazıcı tonerleri, akü ve piller ise bağış kapsamında yer almıyor.

Eğitime katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar; bağışlamak istedikleri elektronik atıklarını paketleyerek, tüm PTT şubelerinden 902513042 alıcı numarasıyla ücretsiz (karşı ödemeli) şekilde gönderebiliyorlar.

Yasal düzenlemeler gereği her bir koli, maksimum 30 kilogram veya 30 desi olacak şekilde teslim alınıyor. Parça başı belirtilen miktarı aşmayacak şekilde, istenilen sayıda koliyle e-atık gönderimi yapılabiliyor.

Kısaca TEGV

Kurulduğu günden bu yana “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir” diyerek ilköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, yıllar içerisinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olarak biliniyor.  

2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanınan TEGV, Milli Eğitim Bakanlığı ile olan işbirliği protokolü kapsamında, Türkiye genelinde 24 ilde; 8 Eğitim Parkı, 29 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği Öğrenim Birimi ile çocuklara çağdaş bir misyon ve vizyonla eğitim desteği vermeye devam ediyor.