Tüm adayların, Sağlık Bakanlığı’nın duyurduğu tedbirlere ve maske-mesafe-hijyen kuralına uymalarının önemini hatırlatan Hüseyin Çığ; sınava hazırlananlar için tavsiyelerini şu şekilde sıraladı:

“Konya’ya bir gün önce giderek sınav merkezlerinizin yerini öğreniniz. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını kullanacaksanız; koronavirüs salgını devam ettiği için kısıtlamalar olma ihtimalini düşünerek, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım saatlerini iyi araştırınız. Konaklayacaksanız, kamu kurumlarının misafirhanelerini tercih ediniz, rezervasyonunuzu bugünden yaptırınız ve mümkünse tek kişilik odalarda kalmaya özen gösteriniz. ÖSYM sayfanıza HES kodunuzu işlettirmeyi unutmayınız. Sınav tarihinde karantina durumunuz varsa bunu ÖSYM ile paylaşınız.”

Sınavın saatinin 10:15 olduğunu hatırlatan Dernek Temsilcisi Hüseyin Çığ’ın EKPSS takvimine ilişkin verdiği bilgiye göre; kuraya katılacaklar için başvuru tarihleri 18-30 Kasım 2020 (ücret ödeme için son gün 1 Aralık 2020), 20 TL olan kura ücretinin yatırılma tarihleri 18 Kasım-1 Aralık 2020, kura için geç başvuru tarihleri ise 9-10 Aralık 2020 olarak belirlendi.

Hüseyin Çığ; “15 Kasım Pazar günü yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.